Kobotok kora – a jövő munkahelye

A pandémia gyökeres átalakulást hozott a vállalkozásoknál, a munkaerőhiány ott is elhozta a digitális transzformációt, ahol még körmük szakadtával is ragaszkodtak az analóg metódusaikhoz. Az automatizációt viszont sok helyen kobotokkal, vagyis digitális csapatjátékosokkal oldották meg, megőrizve a munkahelyi kultúra kohézióját és fokozva a cég eredményességét.

A negyedik ipari forradalom fenekestül fordította fel a munkaerőpiacot, a tanuló algoritmusok és az okosrobotok nemcsak a kékgalléros, de az egyetemi végzettségű munkavállalók állásait is már veszélyeztetik. A humán erőforrás helyett a technológiába invesztálni ma nemcsak trend, de kényszerűség is. Már a McKinsey 2016-os elemzése szerint is 2030-ig világszerte 800 millió munkahely szünhet meg a robotizáció miatt. Az Association for Advancing Automation 2021-es elemzésében pedig a covid alatt az amerikai gyárak több mint 29.000 robotot rendeltek, ami 37%-os növekedést jelent éves szinten. Hazánkra vetítve az automatizálás legalább 1 millió munkahelyet fog érinteni 2030-ig. A robotizáció nem mindenható, nem helyettesít teljesen mindenkit, de már ma is 10-ből legalább három munkahely kiváltható lenne valamilyen automatizmus bevetésével.

A kényszer szülte automatizáció viszont nem ideális egyetlen szervezet számára sem, sőt a munkaerőhiány miatti reflexek alapján történő dehumanizálás katasztrofális hatással járhat egyes ágazatok számára. Ira S. Wolfe is inkább a fontolva haladás metódusát javasolja az elhamarkodott totális automatizáció helyett, vagyis a munkaerő optimalizálását és fejlesztését kobotok bevetésével. Ezek ugyanis nem az embereket kiváltva, hanem velük együtt tudnak dolgozni, őket segítve automatizálják a feladatokat. Nyilván vannak olyan iparágak, ahol nem vethetők be a kooperatív robotok, de a legtöbb helyen a digitális transzformáció velük kivitelezhető a legjobban. A kobotok legnagyobb előnye a magas fokú biztonság, emberek közelében képesek dolgozni, egyfajta digitális segédként adva támogatást a nehéz, monoton munkafolyamatokban. Ha bármilyen akadályt, vagy akár az emberi érintést is észlelnek azonnal leállítják magukat, megelőzve a baleseteket. Mivel együttműködésre lettek eleve tervezve, olyan feladatokra is programozhatóak, melyet egy robot önmagában nem tud kiváltani, sőt a meglévő emberi erőforrás munkáját hatékonyabbá tudják tenni a munkafolyamatok optimalizálásával. Könnyen áttelepíthetőek és átprogramozhatóak, a meglévő termékek gyártási folyamataihoz adaptálódva. Egy kobot telepítési ideje nem hetekben, hanem órákban mérhető, a kicsomagolástól a felszerelésig és az első feladatok beprogramozásig. Eleve úgy vannak konfigurálva, hogy programozási tapasztalat nélkül nem rendelkező munkavállalók is működtetni tudják őket, az intuitív 3D vizualizációjuknak köszönhetően. A kobotot csak végig kell vezetni manuálisan a kívánt mozdulatokon és megtanulja azokat. Nem véletlen, ma azokban az iparágakban használják előszeretettel őket (élelmiszer és bútoripar, mezőgazdaság és elektronika), ahol az agilitás, a teljesítmény és a precízió az elsődlegesek.

 

Fotó: forrás Pixabay